Keskiviikko 19.12.2007

Heräsimme klo 8:30 aikoihin, joten saimme nukuttua suht hyvät yöunet. Öinen Centro Havanna oli suht hiljainen, jotain möykkää kadulta välillä kuului. Korvatulpat ovat loistava keksintö. Roikumme parvekkeen kaiteella ja odotamme supermercadon aukeamista. Luisin pitäisi tulla kymmenen aikoihin tänne. Tänään on hoidettava monta asiaa, käymme Cubanan toimistolla Calle 23 no 64, pitää vaihtaa Moneda Nacionalia ja käydä internet-kahvilassa, mikäli löydämme sellaisen.

Klo 19:00. Kävimme Air Francen toimistossa kyselemässä matkatavaroista, mutta emme juuri hyötyneet asiasta. Virkailija oli kyllä hyvin ystävällinen ja puhui englantia. Cubanan toimistolta saimme lentoliput, jotka kirjoitettiin käsin. Cubanan virkailija oli asiakaspalvelutaidoissaan luokkaa hävytön, mutta tähän voisi todeta reissussa tutuksi tulleen lauseen "this is Cuba". Samoilimme takaisin toimistolta kohti Centro Havannaa ja silloin se iski. Armoton nälkä. Päräytimme jonnekin lounaspaikkaan sisään, jossa istui vain paikallisen näköisiä ihmisiä. Siellä oli buffee-tyylinen tiski, josta sormella osoitamalla saatiin haluamamme. Minä (Tuuli) otin kanaa ja riisiä, Jupu otti lasagnen. Lisäksi otettiin salaattia, juu, tottakai salaattia, mitä väliä, vaikka sen syömisestä ulkomailla aina varoitetaankin. Minä join guava-mehua ja Jupu olutta. Ruoka oli hyvää ja halpaa, koko setti yhteensä 8 CUCia, joka on n. 5-6 euroa. Paluumatkalla testasin vielä cajitaa ja ostin luukusta pepperonipitsan, joka oli ihan hyvää. Hinta 35 senttiä. Pitsan saamisessa tosin kesti ja palvelu oli vielä tylympää kuin Cubanan toimistolla. Ostimme kadulta hedelmiä ja tomaatteja sekä etsimme internet-paikkaa, mutta sitä emme löytäneet.

Tänään löysimme myös lämminvesikytkimen suihkusta. Luis soitteli pari tuntia Jose Martin lentokentälle ja sai vihdoin selville, että laukkumme olivat saapuneet ja päätimme hakea ne yöllä. Huomenna nimittäin siirrymme Isla de la Juventudin saarelle ja sisäinen lento lähtee aamukuudelta. Päivä oli kuuma ja aurinko helotti pilvettömältä taivaalta. Maleconin rantakatu oli kaunis ja meri sininen.